Аутоp
|
Тема: deljenje veze (Пpочитано 617 пута)
|
helen1
Део инвентара форума

Ван мpеже
Поpука: 261
|
Poz, kako mogu kod kuce da namestim da dva racunara dele internet vezu?Sta mi je sve potrebno?Oba imaju mreznu karticu,a modem koji sam dobio od Vektora je scientific atlanta(cisco)?Prvi je prikljucen na mreznu.Jel mogu jednostavno drugi komp da prikljucim USB vezom na modem? 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
cvija
Део инвентара форума

Ван мpеже
Поpука: 220
respect my authority!!
|
Kupi ruter i cross kabl...to ti je zajedno oko 30 eura...drugacije mislim da ni ne mozes da delis vezu
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Sneška
Редован члан

Ван мpеже
Поpука: 143
|
Kupi ruter i cross kabl...to ti je zajedno oko 30 eura...drugacije mislim da ni ne mozes da delis vezu
* ja u stanu delim konekciju na dva racunara , bez rutera , ali problem je što računar koji je prijavljen kao server mora da bude uvek uključen , da bi onaj drugi imao konekciju .( znam da bih sa ruterom izbegla taj problem , ali ne da mi se nešto da ga kupim ...) Modem je priključen na USB , a konekciju delim preko mrežne karte , i naravno kabla - e sad ne znam kako zovu taj kabl  , čini mi se UTP 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
roxtar
Почетник

Ван мpеже
Поpука: 48
|
Ja sam kupio ruter, i ne trebaju ti cross kablovi, potrebni su ti obični, a ako hoćeš wireless, kablovi ti ni ne trebaju, jedino što ti treba je wireless ruter koji ćeš običnim kablom spojiti za modem. preporučujem TP link WR 542G, ja sam taj uzeo (oko 4500 dinara) i odlično radi.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
Keep on rockin' in the free world !
|
|
|
helen1
Део инвентара форума

Ван мpеже
Поpука: 261
|
Hvala svima.Pozz 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Panda
Penzioner :-D
Администратор

Ван мpеже
Поpука: 374
Вектор - Чиста Десетка!
|
jel ima neko neki tutorial o ruterima.prikljucio sam ga sa najobicnijim kablovima i nece da mi radi. u pitanju je netgear rp614.
prikljucio sam na sledeci nacin. iz kabl.modema prikljucih kabl na internet kucicu na ruteru,zatim sam ethernet port prvog kompa spojio sa lan1 na ruteru.on dobije neku lokalnu ip adresu 192.168.1.2 i tu je kraj,nista dalje nema.ne znam zasto se to desava uopste.potrebam hitam odgovor!
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
andro063
|
jel ima neko neki tutorial o ruterima.prikljucio sam ga sa najobicnijim kablovima i nece da mi radi. u pitanju je netgear rp614.
prikljucio sam na sledeci nacin. iz kabl.modema prikljucih kabl na internet kucicu na ruteru,zatim sam ethernet port prvog kompa spojio sa lan1 na ruteru.on dobije neku lokalnu ip adresu 192.168.1.2 i tu je kraj,nista dalje nema.ne znam zasto se to desava uopste.potrebam hitam odgovor!
da li si gasio modem kada si prebacivao vezu, koju wan ip adresu dobija ruter?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Panda
Penzioner :-D
Администратор

Ван мpеже
Поpука: 374
Вектор - Чиста Десетка!
|
da li si gasio modem kada si prebacivao vezu, koju wan ip adresu dobija ruter?
nasli smo problem, prodavac je "iskusno" klemovao kabl 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|