Аутоp
|
Тема: Problem sa konfigurisanjem firewall-a (Пpочитано 664 пута)
|
Goran
Управо придружен

Ван мpеже
Поpука: 2
|
Dakle moj problem je sledeci, Imam 2 kompjutera u LAN-u i oba su povezana na internet. Ali od kako sam instalirao TM PC-Cillin samo na jednom mi radi internet. Kompjuteri su povezani direktno jedan u drugi, a modem za internet preko USB-a. Znaci glavni kompjuter koji je direktno na modemu ima internet, a ovaj drugi nema (dok ne ugasim firewall). Da li je neko imao slican problem, ili zna kako se ovo moze podesiti?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
VasilijeVaskeVanja
Управо придружен

Ван мpеже
Поpука: 5
|
Па, најлакње решење је да смањиш Security Level на low: Network Security -> Personal Firewall -> (одабереш активан или направиш нови профил) Edit -> Security Level -> Low. То, нажалост, подразумева да TrendMicro неће аутоматски да блокира програме који покушавају да користе мрежне ресурсе.
Друго решење је да додаш други рачунар у Exception List Network Security -> Personal Firewall -> (одабереш активан или направиш нови профил) Edit -> Exceptions -> па под IP Settings ставиш IP другог рачунара. Потребно је да направиш 2 правила, једно за Incoming, друго за Outoging конекцију. Или да ставиш Warn, па да му сваки пута манеуално дозволиш конекцију.
Такође, забрињава и што активан профил подразумева Firewall на само једној мрежној вези, па можеш и ту мало да експериментишеш. Network Security -> Personal Firewall -> (одабереш активан или направиш нови профил) -> Network Environment
P. S. Нисам баш неки стручњак, можда може и једноставније.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Goran
Управо придружен

Ван мpеже
Поpука: 2
|
Sve u svemu pokushao sam razne kombinacije sa ovim firewall-om i jedina koja daje rezultate (da imam internet na oba racunara) je da stavim Security Level na Low. I ako mi to ne deluje bash kao najbolje reshenje to je jedini nacin za sada. Hvala na pomoci, ali iskreno nadao sam se nekoj boljoj zastiti od "Low".
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
BoXxx
Редован члан

На мpежи
Поpука: 160
|
Da ne ih otvarao novu temu, pitacu ovde: Kakav je Windows-ov firewall?!
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Panda
Penzioner :-D
Администратор

Ван мpеже
Поpука: 374
Вектор - Чиста Десетка!
|
Da ne ih otvarao novu temu, pitacu ovde: Kakav je Windows-ov firewall?!
pa ako znas da koristis net (naravno ne kao ja- meni ni 10 zastita ne moze spasiti komp  ) svaki je ok,mada koliko sam citao on i nije tako hvalisan firewall. symantecov nov takodje nije nesto,meni je propustio sve i svasta. sad sam ostavio komp na ivici sudbine sa iskljucenim firewall-om i sve je u redu 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
 |